הודו
תרבות בהודו אומנות בהודו טבע בהודו בילויים בהודו

הודו>אוכל >המטבח ההודי

אזורים בהודו
צפון הודו
דרום הודו
מזרח הודו
מערב הודו
גואה
איי אנדמן
מידע על הודו
רקע כללי
לאן לטייל
תחבורה
קניות
אוכל
תרבות ומורשת
ספורט
המזרח הרחוק
אקזוטיקה במזרח
אתרי שותפים
מדריך טיולי תרמילאים
מדריך לחופשה בישראל
מדריך לחופשות יוקרה
מדריך לחופשות משפחתיות
מדריך לחופשה באירופה
מדריך לחופשות קיץ זולות
הצעות לחופשות בטן גב
מדריך חופשות סקי











תעודת זהות
ערי נחיתה
מגורים
מקורות מידע נוספים
כביסה
לינה
נוחיות
ניקיון
נשים
הודו מבחינתכם היא:
טיול תרמילאים של צעירים אחרי צבא
מסע רוחני בעקבות הדת והפילוסופיה ההודית
שווקים, צבעוניות וחופים קסומים
יעד זול

המטבח ההודי
למבקר אשר חושב שהמזון ההודי מורכב מאורז וקארי צפויות כמה הפתעות. משום שהאורז, שהוא עיקר המזון רק בחלק מהמדינה, מהווה רק חלק מהארוחה בכל מסעדה, ובאשר למילה 'קארי', זוהי מילה אשר בדרך כלל אינה מובנת לרוב ההודים, משום שזהו מושג שנולד במערב. נכון שמאכלים המבוססים על רוטב מוכרים ואהודים בכל רחבי הודו, אולם הם אינם דומים כלל ועיקר האחד לשני. ומתוך עשרת התבלינים או יותר אשר משמשים לתיבול המטבח ההודי, רק פלפל אדום או ירוק חריף, מיובש וטחון (צ'ילי) הוא החריף באמת. בקשו מהמסעדה לא להשתמש במרכיב זה, ותגיע למזון הודי אותנטי ללא החריפות. וזוהי הדרך בה הודים רבים אוהבים את מזונם – ללא הפלפל החריף (הצ'ילי).

כשם שאין סגנון אחיד בבישול ההודי, אין כל מנה שהיא לאומית. סגנונות הבישול והמרכיבים המצויים בשימוש רב שונים לא רק מאזור לאזור, אלא גם מבית לבית.

הקארי ההודי הוא פיסות כבש, עוף או דג ברוטב המבוסס, על פי הגרסאות השונות, על בצלים, עגבניות, יוגורט או חלב קוקוס אשר לתוכו הוכנסו שלושה עד 12 זרעי קארי. כמה ממסורות המזון המפורסמות יותר בהודו נולדו בחצרות המלכות של המונגולים, באודה (Oudh) ובהיידראבאד. את שלושת הסגנונות המיוחדים של הבשרים המטוגנים, רטבים עשירים ומנות אורז מתובלות, המאויידות עם הבשר אפשר לנסות במסעדות המתמחות בהם, כמו גם בפסטיבלים אזוריים למזון אשר נערכים על ידי בתי מלון מדרגת דה לוקס, בהתאם לתקופות.

בעוד שבשר הכבש, העוף והדגים מוגשים בכל רחבי המדינה, התדירות אשר בה הם מופיעים שונה מאזור לאזור. בקשמיר הכבד הוא המעדן העיקרי במשתה בן 24 מנות, ווזוואן (Wazwan), כאשר כל מנה מבושלת בדרך שונה לגמרי מהאחרות. בכל מדינות החוף בהודו, בגואה, קרלה ובנגאל יש מסורות מזון אשר בהן שולט הדג, וגואה וקרלה מרבות להשתמש באגוזי הקוקוס. מעדני פירות הים של גואה כוללים סרטן, לובסטר, צדפות, וכולם מלווים על ידי אורז ונשטפים בעזרת יין מעולה וורמוט אשר מיוצר במקום. קרלה, בדומה לשאר המדינות בדרום, מצטיינת במגוון הפנקייקס הפריכים שלה ועוגות האורז המאודה העשויות מאורז טחון.

בגוג'אראט וטאמיל נאדו יש מסורות צמחוניות חשובות, ורק חלק קטן מהאוכלוסייה בשתי מדינות אלה נוהג לאכול מאכלי בשר. אולם בשל המספר הגדול מאד של מאכלי ירקות וקטניות המבושלים עם שפע של דמיון, ורצף התוספות המגרות המתלוות אליהם, מטבח זה מוצא חן גם בעיני אוכלי הבשר המובהקים והמושבעים.

בחלקים רבים מהמדינה, ארוחות התאלי הן הנורמה. אלה הן פלטות גדולות הכוללות עד תריסר מאכלים בצלוחיות נפרדות, הכוללים בשר, עוף, ירקות - מתובלים ויבשים, עם תוספות. ארוחת התאלי היא מעין ארוחה מהירה במטבח של האזור, המוגשת רבות במסעדות הודיות השייכות למלונות דה לוקס, כמו גם במסעדות צנועות יותר.

כמה ממסורות המזון האהובות ביותר בהודו גורמות ייאוש לשומר המשקל.

תבשיל הטנדורי הוא החריג הידוע ביותר. הטנדור הוא תנור הודי, גליל ביתי המחופה בחימר עם גחלי פחם בוערות. במסעדות המגישות מזון טנדורי יש לעיתים חלק מחופה בזכוכית אשר בו השפים אופים עופות שלמים מתובלים, חלקי בשר כבש ומגוון של לחמי קמח חיטה שלא החמיץ, מעזרת מטה מתכת בלבד. כאשר חום התנור מגיע ל-600 מעלות C, זמן הבישול נמדד לא בשעות אלא בדקות ושניות (!) כאשר מבשלים בשר בטנדורי אין משתמשים בשמן כלשהו, והתבשיל מלווה בדרך כלל על ידי מטבלי יוגורט, אשר הופכים אותם אידיאליים לשומרי המשקל האנינים!

כמה מהמנות האהובות ביותר בהודו הן מנות ביתיות: בפונג'אב מגישים סארסון קה סאאג (Sarson ka saag), זרעי חרדל ירוקים המתבשלים כל הלילה על אש פחמים. זהו מאכל עונתי אהוב, הזמין רק למשך חודש בערך בחורף. המאכל מלווה בלחם שלא החמיץ העשוי מקמח תירס, וטעמו העשיר מהנה את האיכר כמו גם את העירוני המתוחכם. פאו בהאג'י (Pau Bhaji) הוא מאכל תאווה בבומבי וגוג'אראט, שם דלפקים לאורך הדרך מוכרים ירקות מבושלים המוגשים עם פיתה. בהלפורי (Bhelpuri) בבומביי וצאט (Chaat), בדלהי הם חטיפים הנמכרים לאורך הדרך העשויים פרוסות פריכות עם תיבול פיקנטי. התייר יכול ליהנות ממעדנים אלה בכל מלון מעולה.

תאור הממתקים של הודו כאילו הם עשויים מחלב, חלב דל שומן או גבינת קוטג' עם סירופ סוכר הוא הפשטה מוגזמת של ענף מיוחד במינו של הבישול. ביטוי אחד לעובדה זו הוא שרוב ספרי הבישול ההודיים מודים בהיסוס שעדיף להניח את ממתקי הודו למקצוענים! עבור בלוטות הטעם המערביות, מגוון הממתקים ההודים נחשב בדרך כלל מתוק מדי, אולם דווקא בגלל תכונה זו הם מסייעים בצורה מעולה לעיכול אחרי ארוחה הודית כבדה. המסורות המתוקות בבנגאל, ביקאנר ודלהי מפורסמות במדינה כולה, אולם אין ספק שתחנות רכבת בלתי ידועות ברחבי הודו מגישות גם הן מעדנים מיוחדים במינם המוכרים רק בסביבה.

משקאות לא אלכוהוליים כוללים את המשקה האהוב במדינה כולה, נימבו-פאני (Nimbu-pani): מעט לימון חמוץ הנסחט על סוכר או מלח ומוגש עם מים או סודה. היוגורט והמים נחבצים ליצירת החובצה (Buttermilk), תוספת מעולה לארוחות הודיות. משקאות תוססים בבקבוקים הכוללים סוגים שונים של ליים, תפוזים וקולה. משקאות המבוססים על פירות - תפוח עץ, גואיבה, מנגו, עגבניות - זמינים באריזות של שלושה בקבוקים ופחיות, סודה ומים מינרליים מצויים בכל מקום.

בכל בתי המלון העיקריים בהודו יש ברים כמו גם מסעדות אשר מגישים מקשאות אלכוהוליים. מבין המסעדות אשר אינן קשורות לבתי מלון, רק מעטות רשאיות להגיש אלכוהול. ברוב הערים יש חנויות למשקאות אלכוהוליים אשר בהם ניתן לרכוש מותגים אהובים. אין מקבילה לפאבים בהודו, והחריג העיקרי מצוי בגואה, שם מסעדות בלתי מורשות הן הכלל יותר מאשר היוצא מהכלל. רק מעט מהמבקרים בגואה עוזבים אותה מבלי לנסות לפחות את המשקה המקומי, פני (Feni). זהו משקה חזק מאד העשוי מקשיו או דקל, והתגובות לעוצמתו שונות ומשונות.

המטבח ההודי אינו המטבח היחיד המצוי במדינה. כל מלון גדול מציע, לפחות, בחירה בין מזון הודי, קונטיננטלי וסיני, ואפילו בית קפה ברחוב בערים קטנות מציעים משהו מהמערב הפופולרי. המזון הקונטיננטלי כולל ממעדנים איטלקיים וצרפתיים, המוגשים במסעדות המתמחות לדבר בערים הגדולות, ועד פיצה, סלטים והמבורגרים הזמינים בדלפקים למזון מהיר בסגנון מערבי. ערים רבות מציעות מזון סיני, ערים גדולות וחשובות מציעות מגוון מפתיע של מזון אשר כולל מזון פולינזי ולבנוני. בנוסף לכך, מלונות דה לוקס מארגנים תקופתית פסטיבלים למזון. אלה עשויים להתמקד במזון הודי אזורי - לתושב דלהי, מזון היידראבדי הוא באמת אקזוטי! - או מזון בינלאומי גרמני, הונגרי או ברזילאי.

מאפים בסגנון מערבי - עוגות שוקולד, פדג', עוגיות ומרציפן, לדומגא - זמינים בחנויות למוצרי מאפה בבתי המלון הגדולים, כמו גם בחנויות למוצרי מאפה בכל הערים הגדולות. שוקולדים ברמה בינלאומית נמכרים בחנויות ברמה גבוהה. וגלידה, אשר נמכרת בכל פינה במדינה, מוצעת בשורה ארוכה של טעמים.

ולבסוף, מילה על התה, אשר נמכר בכל מקום, מתחנות רכבת ועד למלונות הדה לוקס. זהו משקה לאומי, פרט לדרום הודו, שם הוא מפנה מקומו לקפה טחון טרי.
 

ראשונה

קישורים ממומנים

עיקרית

קינוחים

שתייה

ניקיון

קישורים ממומנים
מבצע השבוע !











שעון מקומי
שעון ישראל
דף הבית | אודות | הצהרת פרטיות | תנאי שימוש באתר | מפת אתר | פרסם אצלנו | צור קשר
נקסטרגט אינטראקטיב - קידום אתרים Enhanced By   |   אפסייט בניית אתרים Powered By
Designed by Duck Design   |   נטריפ מידע תיירותי Info By    |    רכבות באירופה