הודו
תרבות בהודו אומנות בהודו טבע בהודו בילויים בהודו

הודו>אוכל >המטבח ההודי>עיקרית

אזורים בהודו
צפון הודו
דרום הודו
מזרח הודו
מערב הודו
גואה
איי אנדמן
מידע על הודו
רקע כללי
לאן לטייל
תחבורה
קניות
אוכל
תרבות ומורשת
ספורט
המזרח הרחוק
אקזוטיקה במזרח
אתרי שותפים
מדריך טיולי תרמילאים
מדריך לחופשה בישראל
מדריך לחופשות יוקרה
מדריך לחופשות משפחתיות
מדריך לחופשה באירופה
מדריך לחופשות קיץ זולות
הצעות לחופשות בטן גב
מדריך חופשות סקי











תעודת זהות
ערי נחיתה
מגורים
מקורות מידע נוספים
כביסה
לינה
נוחיות
ניקיון
נשים
הודו מבחינתכם היא:
טיול תרמילאים של צעירים אחרי צבא
מסע רוחני בעקבות הדת והפילוסופיה ההודית
שווקים, צבעוניות וחופים קסומים
יעד זול

עיקרית
הארוחה המסורתית נקראת "טאלי", והיא מוגשת בכל מקום באופן אחר, אך בבסיסה אורז לבן מאודה, דאל - מרק עדשים סמיך, סאבג'י - ירקות מבושלים, יוגורט וצ'אפטי ( פיתות טבון ). הארוחה מוגשת על צלחת אלומיניום מחולקת לתאים, והשיטה היא אכול כפי יכולתך. מלצרים עוברים עם דליים וממלאים צלחות שהתרוקנו. ההודים אוכלים בעיקר אוכל ביתי, כך למשל הם נושאים למקום עבודתם ארוחה חמה בתוך מיכל אלומיניום עם ידית.

הודו היא יבשת אדירה בגודלה ולכן תחום האוכל בה אינו אחיד, ומושפע ממזג אויר, תרבות והשפעות של מדינות שכנות. בצפון הודו ניתן למצוא את המאכלים הטיבטים העשויים בצק - מרקי איטריות רחבות, כיסונים ממולאים, לחמים מאודים וכו'. בדרום הודו אידלי, ומאכלים חריפים יותר.

ההודים חיים מדוכני רחוב ושווקים.למרות שלעיתים הם נראים פחות אטרקטיביים, מדובר באוכל טעים ומתובלן שהתחלופה בו גבוהה (ולכן אין פחד מריקבון וקלקול). ברחוב מוכרים כסונים מטוגנים (סמוסות), רצועות פירות (פלחי אבטיח, קוביות פפיה) , אורז בתוך עיתון ועוד.
 

קישורים ממומנים
מבצע השבוע !











שעון מקומי
שעון ישראל
דף הבית | אודות | הצהרת פרטיות | תנאי שימוש באתר | מפת אתר | פרסם אצלנו | צור קשר
נקסטרגט אינטראקטיב - קידום אתרים Enhanced By   |   אפסייט בניית אתרים Powered By
Designed by Duck Design   |   נטריפ מידע תיירותי Info By    |    רכבות באירופה